15-03-13  TREK/Equirencontre 16/17/18/ Augustus 2013

De inschrijvingen voor de TREK kunnen beginnen! Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

08-03-13  Wandelzoektocht 27/04/2013

LRV Langdorp organiseert een wandelzoektocht op 27/04/2013. Een bewegwijzerde route met een aantal leuke opdrachten. Lunchpakket inbegrepen + mogelijkheid om achteraf nog iets lekker te eten en drinken.

14-02-13  TREK/Equirencontre 16/17/18/ Augustus 2013

Ons jaarlijks feestje gaat deze keer door in de Provincie Antwerpen, meer bepaald in de Noorderkempen. In het agrarisch drop Merksplas ligt een idyllisch kampterrein en verblijf, vooral gekend bij jeugdbewegingen. De Esberg leunt aan bij het Graafsbos en ligt vlakbij de Nederlandse grens. De voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel, een uniek stukje erfgoed, liggen ook in de buurt.

08-02-13  Trek4Youth 09/05/2013-12/05/2013

De jaarlijkse Trek/Equirencontre (3-daagse happening voor wandelruiters) kent steeds een groot succes, ook bij de jeugd. Reeds vele jaren trekken de jongeren van Enter VVR gedurende een week samen naar deze bijeenkomst. Een week op vakantie met je eigen paard, vele vrienden en vriendinnen, trekken door de natuur en natuurlijk ook 's avonds veel plezier... het is telkens een ervaring om nooit te vergeten.

09-10-12  VVR-Magazine

De volgende editie van het VVR-magazine is de deur uit. In deze editie tal van boeiende artikels, met onder andere:
- Wie ging er naar de Trek in Rahier?
- Onze verzekering!
- Nieuwe cursussen
- Paardrijden aan de kust


 

 

Trek

– Equirencontre 2009

De jaarlijkse VVR Trek vindt dit jaar plaats in Limburg. Door het grote succes van de Equirencontre-Trek in Mirwart, een organisatie van de NVVR (Nationale Verenging voor Ruitertoerisme), wordt die formule met plezier herhaald. In samenwerking met de FFE (Fédération Fracophone d'Equitation) en Toerisme Limburg hoopt de VVR dat de Belgische én buitenlandse trekruiters en menners massaal naar centrum Limburg zullen afzakken, om te genieten van een driedaagse vol paardenplezier. Meer info

Hierbij dus alvast wat praktische info om de agenda's en vooral de routeplanners deze winter juist in te stellen, en eventueel zelfs al aan de voorbereiding van de ‘trek naar de Trek' te beginnen!

  • Wanneer: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2009
  • Voor wie : alle ruiters en menners lid van VVR, LRV, FFE…

Locatie: Goolderheide in Bocholt, een vakantiepark van 54 hectare , middenin het Limburgse natuurschoon. Totale ontspanning voor ruiter en paard, camping, horeca & shop, 2 zwembaden, vijvers, speeltuin en kinderanimatie… met tevens ongekende mogelijkheden voor de Trek-Equirencontre deelnemers op zoek naar wat meer luxe.

Wat heeft Goolderheide exclusief voor de Trek deelnemers te bieden: 3 grote weides waar paddocks gemaakt kunnen worden voor de paarden (10 x 10 m²/paard), plaats is om tenten op te zetten en parking voor de trailers, voor 300 ruiters/paarden, met daarnaast een groot terrein voor de feesttent. Sanitaire blokken zijn vlakbij en een 8-tal stacaravans met alle comfort, vlakbij het Trek terrein, zijn eveneens te huur voor de liefhebbers.

En natuurlijk…Ruiterroute Equidroom (lus 24 km ) en het ruiter- en menroutenetwerk (ca. 500 km ) van Toerisme Limburg!

Programma

Vrijdag: aankomst van trekruiters, menners en paarden. Korte rit naar keuze. 's Avonds verwelkoming van de groepen, kampvuur met muziek

Zaterdag: toeristische rally, picknick ten velde, 's avonds optreden met live muziek

Zondag: korte rit naar keuze, animatie, TREC initiatie
... en enkele verrassingen!

De provincie Limburg is in Vlaanderen dé ruitertoerismeprovincie bij uitstek! Meer dan 500 km ruiter- en menpaden, handige kaarten, knooppuntensysteem ideaal voor de kaartlezers in spé, talloze picknickplaatsen met aanbindbalken, heel wat pleisterplaatsen waar ruiters en menners welkom zijn, enzovoort. Een bezoek aan www.toerismelimburg.be geeft je al een eerste indruk. Niet alleen vanuit toeristisch oogpunt maar ook qua gastronomie is Limburg een aanrader: Hasselt is de hoofdstad van de smaak, met heerlijke streekproducten zoals jenever, Limburgse vlaai, wijnen en bier,… Smakelijk & santé!

Bocholt is gemakkelijk bereikbaar, zowel met vervoer als te paard of met de koets. Enkele afstanden ter situering: Antwerpen 100 km , Luik 50 km , Genk 25 km , Leuven 80 km , Eindhoven (NL) 35 km , Eifel (D) 95 km… Tientallen maneges, pleisterplaatsen en B&B's bevinden zich in een straal van 20 km .

 

LRV-VVR activiteiten

Voor verslagen van de voorbije activiteiten kan je op deze pagina terecht.

VVR Trail together

Deelname aan NVVR - Lustrum

Wat je misschien gemist hebt

 

Interessante topics


 

 

 

VVR Trek

Vorige edities

Trek 1998 / nieuwsbrief info p1 - p2 / nieuwsbrief verslag

Trek 1999 : nieuwsbrief info p1 - p2 / nieuwsbrief verslag

Trek 2000 : nieuwsbrief info p1 - p2 / nieuwsbrief verslag

Trek 2000 : verslag ATR - vervolg / verslag Brekkers

Trek 2001: info / verslag - vervolg

Trek 2001 : verslag Alea / verslag ATR

Trek 2002 : info - vervolg / verslag

Trek 2002: verslag Karel - vervolg / verslag Kim - vervolg

Trek 2002: verslag Marc / verslag HVRM - vervolg

Trek 2003: info - vervolg / verslag / verslag Kim - vervolg

Trek 2003: verslag HVRM / verslag Karel / verslag Sm

Trek 2004: info / verslag ATR - vervolg - vervolg

Trek 2004: verslag HVRM / verslag Karel - vervolg

Trek 2005

Trek 2008: Terugblik 

© Ruiterpaden | Design: Pweb-solutions